Bir kaba un, yağ ve kabartma tozunu ekliyoruz. Daha sonra şekeri teflon tavada orta ateşte eritiyoruz. Rengi istediğimiz tona ulaşınca üzerine soğuk olan kremayı ekliyoruz ve bekletmeden karıştırıyoruz. Hazırladığımız karamelize karışımı un karışımına ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde şekiller verip toz şekere bulayıp 180 derece fırına verebeliriz. İstersekte daha küçük boyutta yuvarlaklar yapıp fırından çıktıktan sonra üstüne pudra şekeri serpip kahvelerin yanına ikram edebiliriz
NOT: Pişirme süresi yaklaşık 10 dk. gözünüz fırında olsun:)Ayrıca fırından çıktıktan sonra 5 dk kurabiyenin sertleşmesini bekleyip, servis tabağına öyle almanızı tavsiye ederim.Kapalı bir kapta 1 hafta kadar saklanabiliyor
3 yorum:
sen mi yaptın şimdi bunları:)çok güzel görünenziiii
o zaman yapayım tekrar yiyenziii:):):
6 ay sonra haziranın 29 unda yemek üzere ben anlamam
Yorum Gönder