Pages

Subscribe:

8 Aralık 2011 Perşembe

bebek bezinden süs pasta yapımı

Artık insan elinden gelmeyecek bir şey yok gibi. İnternet deryasında gezerken karşına çıkan binbir çeşit güzellikleri denemek çok zevkli. Sırf el becerilerini satan internet siteleri gün geçtikte çoğalıyor. Fabrikasyon ürünler yerini el emeğine bırakıyor. Herhalde insanlarımızın el emeğine yönelmesinin hobi dışında maddi durumlarla da ilgisi vardır diye düşünüyorum.

Velhasılı geçen hafta kuzenimin çocuğu oldu. Ne hediye alınsa gidilirken diye bir düşünce varken benim atom karınca yengem bebek bezlerinden yapılan pastayı görmüş bir sitede. Hemen yapabilirz diye düşündük ve başladık malzeme toplamaya. Yaparken daha iyi anladım ki ne kadar çok süs püs eklersek o kadar kendini gösteriyor pasta. Yani pasta dediğime bakmayın işte sadece pasta gibi 3 katlı olmasından dolayı adı böyle.

Yapması çok ama çok kolay. Hiç bu kadar çabuk bitebileceğini tahmin etmemiştim. Hemde tabi ki kendi ürettiğin bir şey olacağı için onun zevki de bir ayrı.

Malzemeler;
 
  • 50 adet bebek bezi ( bizim kullanıdığımız 3-6 kg arası bebekler için olandı )
  • 5 metre kurdele ( değişik renklerde olabilir )
  • çöp şiş çubuklarından
  • paket lastiği
  • çengelli ve yoplu iğne
  • isteğe bağlı süsler
  • bebek şapuanı, bebek pudrası, bebek yağı ( siz istediklerinizi koyabilirsiniz )
  • emzik, biberon, diş kaşıyıcı, ayıcık ( siz istediklerinizi koyabilirsiniz )
  • bebek havlusu ve bebek çorabı
Gelelim Yapılışına;

Öncelikle bebek bezlerinin tamamını rulo yapıp lastikliyoruz. Biz ev hediyesi olarak servis tabağı da hediye etmek istediğimiz için onun üstüne yapmaya başladık ama siz başka bir taban üzerine deneyebilirsiniz. İlk sıraya 25 adet bebek bezini yerleştiriyoruz.



 İkinci adımda devreye çöp şiş çubukları giriyor. İkinci sıra için tam hatırlamıyorum ancak 18 adet civarı bebek bezi ekliyoruz.Çöp şişleri ruloların içinden, bezleri delmeden alttaki beze de geçirerek sabitliyoruz. ilk katı ve ikinci katı kurdele ile sıkıca bağlıyoruz.


 

Daha sonrasında üçüncü katı için kalan 7 adet bebek bezini aynı şekilde çöp şiş çubuklarıyla ikinci kata sabitliyoruz. Bundan sonrası ise tamamen kendi kişisel zevkinize kalıyor. Biz üçücü katından sonraki kısma bebek havlusunu rulo yapıp iğneledik ve en üstüne top şeklinde oyuncak ekledik. Minik çorapları, uğur böceklerini, çıngırak, şapuan, emzik, diş kaşıyıcı ve minik biberon içinde ki şekerlemeleri gözümüze güzel gelecek şekilde ayrı katlara yerleştirdik. Sonuç ise umudğumuzdan güzel ve sevimli oldu. En son kuzenime götürürken üstünü jelatin ile kaplayıp kurdele ile bağlayacağız. Erkek olduğu için renk konusunda ve süs eşyalarında biraz kısıtlı kaldık. Kız bebek için daha sevimli süsler ve renkler kullanılabilir.






Bol hünerli günlere...


5 yorum:

fatmanur dedi ki...

çok güzel olmuş hünerli bayan:)

ÇAĞAN dedi ki...

Öpüyorum kara gözlü yanaklarından, mnarifetli kedi. Benim ikinciye yapma bak nasıl tırmalarım seni.

merve dedi ki...

ayy canlarım çok mersii.. yapmam mı kii kaç çeşit istersen hemde. fatmunurcum sana daha çok var ben o zamana değişik bişiler bulurum mutlaka:)

beyaz küre dedi ki...

çok şeker olmuş..mavi renklerden bebeğin cinsiyetinin erkek olduğunu anlıyorum doğru mu? bebiş hayırlı olsun mervecim..darısı isteyenlerin başına:)))

merve dedi ki...

aynen öyle elçincim bebeişimiz erkek. ama yakında başka birine kız bebek için de yapıcam o da çok şirin olur bence. darısı artık sizin başınıza:)

Yorum Gönder